Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига у нас

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига у нас
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен идва у нас за откриване на газовата връзка с Гърция

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва у нас в събота за откриването на връзката сред газопроводите на нашата страна и Гърция. За визитата заяви самата Фон дер Лайен при откриването на сесията на Екологичен потенциал на 19 септември, а през днешния ден визитата бе публично доказано и от представител на Европейска комисия.

Тя идва у нас по покана на президента Румен Радев, който, съгласно публикувано по-рано известие на пресцентъра на " Дондуков " 2 ще бъде хазаин на церемонията за въвеждането в употреба на интерконектора Гърция-България.

Капацитетът на газовата връзка е три милиарда кубически метра газ на година, а с стартирането ѝ в употреба ще започнах и действителните дотавки н азерски газ, което е от значително значение за гарантиране на най-малко една трета от газовите доставки от годишното общо ползване на страната. На азерския газ се разчита и за образуването на по-поносими цени за потребителите на синьо гориво от бита и индустрията.

Общата стойност на оборудването е над 240 млн. евро, от които Европейска комисия даде безплатно на България през 2010 година за предпроектни изследвания 45 млн. евро и още 35 млн. евро по оперативна стратегия. Европейската капиталова банка кредитира градежа със 110 млн. евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР